Home » vlaggen » De Nederlandse vlag

De Nederlandse vlag

De Nederlandse vlag is een symbool voor de onafhankelijkheid en eenheid in Nederland. De vlag draagt de kleuren rood, wit, en blauw. De vlag is tot op heden in gebruik als civiele vlag, oorlogsvlag en dienstvlag. Zowel op land als op zee heeft de vlag deze functies. In het verleden is er een periode geweest dat de rode kleur van de vlag bestond uit de kleur oranje. De vlag heette toen de Prinsenvlag, dit is echter al sinds 1596 niet meer zo.

In de in 1937 vastgestelde vlaggenwet staat niets over een verplicht formaat van de vlag. De verhoudingen tussen hoogte en lengte daarin wel vastgesteld als 2:3. Over het algemeen worden deze verhoudingen nog steeds nageleefd.

Beschikt u nog niet over vlaggenmast of vlaggenstok? Neem een kijkje voor verschillende formaten vlaggenmasten en vlaggenstokken.

Bent u zelf op zoek naar een Nederlandse, of misschien een andere vlag? Kijk dan hier even voor een goede online leverancier van vlaggen.

Categorie├źn