Home » vlaggenmasten » Vlaggenmasten voor particulieren

Vlaggenmasten voor particulieren

Vlaggenmast in de tuin

Ieder jaar zijn er meerdere gelegenheden waarop mensen een vlag ophangen bij hun huizen. Sommige zijn feestelijk. Bijvoorbeeld Koningsdag, of wanneer iemand geslaagd is voor zijn examen. Maar je ziet ook onze nationale driekleur als teken van rouw, bijvoorbeeld bij een Dodenherdenking of wanneer een belangrijke persoon is overleden. Het vaakst zie je deze hangen aan vlaggenstokken. Maar steeds meer mensen kopen een vlaggenmast voor in de tuin.

Soorten vlaggenmasten

Er zijn drie soorten vlaggenmasten. We gaan op alle drie dieper in en zullen bespreken welke vlaggenmasten het meest gekocht worden door particulieren en waarom. Maar eerst: welke materialen zijn er in vlaggenmasten? Het antwoord is dat er drie hoofdsoorten vlaggenmasten zijn:

Houten vlaggenmasten
Polyester vlaggenmasten
Aluminium vlaggenmasten

Houten vlaggenmasten voor particulieren

Vlaggenmasten van hout zijn het meest klassiek qua uitstraling. Door de keuze voor grenenhout van een hoge kwaliteit en de conische vorm houten vlaggenmasten bij uitstek geschikt voor traditioneel vlaggen. Een prachtig visitekaartje voor het huis. Daarom worden deze vlaggenmasten vaak gekozen door particulieren. Maar er kleven ook duidelijke nadelen aan. We zetten de voor en nadelen op een rij

VoordelenNadelen
Traditionele uitstralingMinder duurzaam dan andere materialen
Makkelijk aanpasbaar qua kleurMeer onderhoud nodig
Ook in kortere lengtes beschikbaarGeen keuze qua vorm (altijd conisch)

Polyester vlaggenmast voor particulieren

Wanneer u een polyester vlaggenmast aanschaft, kies je voor degelijkheid, kwaliteit en een scherpe prijs. Het lichte materiaal is duurzaam, vrijwel onderhoudsvrij en bijzonder stevig. De vlaggenmasten zijn er in conische en cilindrische vorm. Wil je weten welke vorm vlaggenmast het meest geschikt is? Kijk dan voor een handige uitleg over het kiezen van de vorm van de vlaggenmast op de pagina van Bos Vlaggen.

Aluminium vlaggenmast voor particulieren

Een Aluminium vlaggenmast is duurzaam, onderhoudsvrij en biedt de meeste mogelijkheden qua toepassingen, vormen en formaten. Zowel particulieren als bedrijven kiezen voor aluminium vanwege de vele goede eigenschappen, de vele mogelijkheden in toepassingen en de relatief lage prijs. Als je een goedkope vlaggenmast wil kopen is aluminium dan ook vaak de 1e keus. Zo biedt een echte vlaggenmasten specialist bijvoorbeeld deze aanbieding vlaggenmasten van aluminium.

Categorie├źn