Home » vlaggenmasten » kerstbomen in vlaggenmasten – verlichting

kerstbomen in vlaggenmasten – verlichting

Kerstverlichting voor aan uw vlaggenmast

Kerstverlichting is er in alle soorten en maten. Vroeger was het gebruikelijk om kaarsjes in de kerstboom te plaatsen. Tegenwoordig is deze onveilige traditie ingeruild voor kerstverlichting, veelal gemaakt met ledlampen. Bovendien wordt niet enkel beperkt de kerstboom versierd, maar worden de tuin en de buitenkant van het huis ook in kerstsferen gebracht. Bij het uitkiezen van kerstverlichting voor buitenshuis, is het van belang om op een aantal punten te letten:

  • het lamptype;
  • bestendigheid tegen alle weerstypen;
  • de kleur van het licht.

Ophangen van de lampjes

Natuurlijk kan je gewoon een lijn van lampjes ophangen, aan je huis of aan een boom of struik. Dit geeft al een heel plezierig effect. Maar als je echt een feestelijke uitstraling zoekt, dan is het zeker een idee om een kerstboom van lichtjes in de tuin neer te zetten. Vroeger was dit alleen mogelijk als je een vlaggenmast voor de deur had staan. Maar tegenwoordig zijn er ook kleine kerstboompjes te koop, voor in de tuin die hun eigen mastje hebben. De kleinste, slechts 1 meter, zijn te koop als setje van 3. En de grootste zijn vlaggenmast kerstbomen van 4 meter, met een 640 ledlampjes voor een prachtig licht.

Het lamptype

Ondanks dat de productie van gloeilampen in Europa verboden is, is dit lamptype nog wel (beperkt) verkrijgbaar. De gloeilamp is verboden vanuit het oogpunt duurzaamheid. Kerstverlichting is dan ook voornamelijk verkrijgbaar in LED-verlichting. Dat is ook maar goed ook, omdat LED-verlichting 90% zuiniger is dan de gloeilamp. Dat is beter voor de portemonnee en het milieu!

Bestendig tegen winters weer

Het is van essentieel belang dat alle (kerst)verlichting die u buiten plaatst, geschikt is voor ieder weertype. Dit kunt u bij de winkel navragen of checken op de verpakking. Hier moet namelijk een waarde IP23 (of een hoger getal) op staan. Dan is de verlichting bestand tegen water en is het beschermt tegen vocht en vuil.

De lichtkleur

Om de gewenste kerstsfeer te creëren is het belangrijk om de juiste kleur verlichting uit te kiezen. De kleuren die veelal voorkomen zijn:

  • Warm wit: Gele toon.
  • Koel wit: Witte toon.
  • Gekleurd: Alle kleuren.

Bij het kiezen van een kleur is het dan ook van belang om te weten wat jijzelf mooi vindt. Denk daarbij ook eens na over welke sfeer je wilt creëren. Door een koel witte kleur te kiezen kan het lijken op sneeuw. Een warm witte kleur geeft een hartelijk gevoel. Gekleurde lampjes kunnen verschillende gevoelens oproepen, dit ligt aan de gekozen kleur.

Goede kwaliteit vlaggenmast-kerstbomen

Wij hebben behoorlijk wat research gedaan. In een ander artikel schrijven wij een vergelijk tussen twee grote aanbieders. Daarbij komt wat ons betreft de Glowing Tree het beste uit de bus, vanwege het feit dat deze de voordeligste prijs voor vlaggenmastkerstbomen aanbiedt.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën