Home » vlaggenmasten » Over vlaggenmasten

Over vlaggenmasten

Een vlaggenmast is een hoge paal of mast die wordt gebruikt om een vlag te hijsen. Soms in het kader van een ceremonie maar vaker om een zichtbare uiting te geven aan een identiteit.

Vlaggenmasten worden vooral veel ingezet door bedrijven, als marketinguiting, als herkenningspunt of allebei. Vlaggenmasten zijn daarnaast vaak te vinden bij overheidsgebouwen, militaire installaties, scholen en andere openbare ruimtes. Ze worden gebruikt om de nationale vlag weer te geven, evenals vlaggen van staten, provincies gemeenten, organisaties of individuen.

Vlaggenmasten kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals hout, metaal of glasvezel, en kunnen variëren in hoogte en ontwerp. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit, zwart, anode (zilverkleurig) of in de kleur van het hout. Ze zijn er in 2 vormen: cilindrisch (rond van top tot voet) en conisch (kegelvormig, met een grotere diameter bij de voet dan aan de top)


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën